Oppskrifter

KNEKKEBRØD
200g solsikkefrø
50g linfrø
1dl sesamfrø
50g kli
2ss fiberhusk
1/2ts salt
2ts sukrin
5dl vann

Bland alt i en bolle, hell på vannet og la det svelle 7-10min.
Smør/ klapp utover og rut opp 9-12 stk pr. brett.
Stek 35 min og snu brettene fra innsiden til yttersiden og stek ytterligere 35 minutter.
Avkjøles noen minutter før bakepapiret dras av, det kan være litt vanskelig å ta det av når de er blitt helt kalde.

160grader varmluft
2x35 min



















RØMMEGRØT
1 boks seterrømme
1,5dl fløte
1dl vann
2ts JBKM
1/2ts salt
Evt. sukrin hvis den blir for syrlig

La rømmen småkoke på svak/ middels varme et par min.
Hell i vann som er blandet med JBKM, ikke rysteglass -da blir det 'gele', og fløten.
Kok opp og rør godt!
Etter ca 5min. er grøten ferdig.

For tynn? -->mer JBKM
For tykk? -->mer fløte

















MEDISTERKAKER
600g medisterdeig
2ts salt
1ts muskat
3/4 ts malt ingefær
1ts pepper
2 egg
2,5-3dl fløte

Ha alt i en kjøkkenmaskin og bland, spe litt og litt med fløte.















GELÉ
Legg 6 plater gelatin i kaldt vann.
Varm 2 1/2dl vann -smelt gelatin i dette
Bland ut 2 1/2dl saftkonsentrat med 7,5dl vann og bland det sammen med gelatinblandingen.
Avkjøles.















FROKOSTPANNEKAKE/ LAPPER/ PØLSEBRØD
Denne oppskriften er allsidig, hvis man liker smaken.
-Som forøvrig er den beste etter min smak, av alle de jeg har prøvd. Smaker ikke 'omelett'
Jeg har tidligere brukt denne som brøderstatning, men fant ut at den passet bedre til pølsebrød.

1/2 boks Cottage Cheese (heretter kalt CC)
3 eggeplommer
Blandes med stavmikser

2dl revet ost blandes inn

Stivpisk 3 eggehviter, og vend inn i det øvrige.

Lag lapper eller stek et helt brett på bakepapir

180grader
20min








































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar